Κυνηγώντας τις νότες

Πόσο εύκολο είναι να κυνηγάς τις νότες; Να προχωράς αψηφώντας τις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες του να παλεύεις μόνος; Ο Κωνσταντίνος Λαγγούσης, νέος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, μιλά στο t.a.m.book.gr για τη μουσική, το περιβάλλον της δισκογραφίας, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, σε μια συνέντευξη που στόχο έχει να πείσει όλους τους νέους ότι μπορούν να ονειρεύονται.

 • Ξεκινώντας αυτήν τη συνέντευξη θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς προσδιορίζεις τον εαυτό σου και, επιπλέον, σε ποιο είδος μουσικής δουλεύεις.

Αρχικά θα ξεκινήσω λέγοντάς σου πως πρώτα θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη, γενικότερα, και ύστερα τραγουδοποιό και τραγουδιστή. Ανήκω στο χώρο του ποπ-έντεχνου και θέλω πάρα πολύ να εξελίξω αυτό το είδος που είχε αρχίσει ο Χατζηγιάννης.

 • Άρα, λοιπόν, έχεις κάποια πρότυπα πάνω στα οποία θέλεις να πατήσεις…

– Ναι. Έχω κάποια πρότυπα. Έχω μάλλον κάποιες επιρροές στις οποίες θέλω να πατήσω και να φτιάξω το δικό μου είδος.

 • Πες μου κατ’ αρχάς πώς και πότε πήρες αυτήν την απόφαση ζωής να ασχοληθείς με το τραγούδι και τη μουσική.

– Νομίζω πως την απόφαση να ασχοληθώ οριστικά με το τραγούδι την πήρα στην τρίτη λυκείου καθώς έβλεπα πως είναι από τα μόνα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο και μου γεμίζουν την ψυχή, που με βοηθάνε να γεμίζω και να εξελίσσω τον εαυτό μου.

 

 • Επειδή ίσως και άλλοι αναγνώστες ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο, πόσο εύκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο που δεν έχει κάποιες περγαμηνές, δεν έχει κάποιον συγγενή που να ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο να «παρατήσει τα πάντα» και να κυνηγήσει το όνειρό του μέσα στη μουσική;

– Ακούγεται λίγο ουτοπικό να παρατήσεις τα πάντα και να ασχοληθείς με κάτι και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι έτσι όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Πρέπει να κάνεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα για να φτάσεις το στόχο σου και να μη μείνεις ξεκρέμαστος. Δηλαδή, δε θα έλεγα σε κάποιον να παρατήσει τα πάντα και να ασχοληθεί με κάτι χωρίς να έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ένα πλάνο για να κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

 • Το δικό σου σχέδιο, λοιπόν, ποιο ήταν;

– Το δικό μου σχέδιο ήταν να ασχοληθώ με τη μουσική βιομηχανία, να γίνω παράλληλα μουσικός παραγωγός και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο ωδείο.

 

 • Έχοντας, λοιπόν, ήδη κάνει κάποια βήματα σε αυτό το χώρο πες μας ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη μουσική βιομηχανία, έτσι όπως την έχεις εισπράξει μέχρι στιγμής.

– Θα ήθελα να πω πως η μουσική βιομηχανία δεν έχει τόσα κοινά όσα νομίζουμε με τον όρο μουσική. Είναι μια βιομηχανία όπως όλες οι άλλες. Παράγει προϊόντα συνεχώς και μαζικά για τον κόσμο. Οπότε δουλεύεις, συναναστρέφεσαι και δημιουργείς μέσα σε πολύ συγκεκριμένα όρια και παίζεις έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο για να ζήσεις και να πετύχεις από αυτό το επάγγελμα.

 • Δεν έχεις την ελευθερία να δουλέψεις πάνω σε αυτό το οποίο είχες στο μυαλό σου προηγουμένως;

– Πάντα υπάρχουν οι ευκαιρίες και ο χρόνος να πάρεις κάποιες αποφάσεις για το πώς θέλεις να ασχοληθείς με τη μουσική αλλά για να μπεις για τα καλά στη μουσική βιομηχανία και να μπορείς να βγάζεις τα «προς το ζην» σου πρέπει να κινηθείς μέσα σε πλαίσια και όρια τα οποία τηρούν τις επιλογές της πλειοψηφίας.

 • Τα όνειρά σου ποια είναι;

– Τα όνειρά μου και ο στόχος μου είναι να ακουστούν μέσω της μουσικής μου και μέσω του λόγου μου και των απόψεών μου αυτά που πραγματικά πιστεύω για τη μουσική και η επιθυμία μου είναι να επηρεάσω και ίσως να αλλάξω τη μουσική σε μακροχρόνια κλίμακα.

 • Έχεις φιλοδοξίες δηλαδή…

– Έχω φιλοδοξίες οι οποίες όμως για μένα δε φαντάζουν ακατόρθωτες. Ίσως μάλλον να φαντάζουν ακατόρθωτες στο συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε.

 • Παρόλα αυτά έχεις ήδη κάνει τα πρώτα σου βήματα, έχεις βγάλει κάποια κομμάτια. Μίλησέ μας γι’ αυτά.

– Έχω βγάλει συνολικά τρία κομμάτια. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Όλα έχουν το τίμημά τους. Επειδή κιόλας είμαι λιγάκι τελειομανής πολλές σκέψεις γύριζαν στο μυαλό για το αν ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω, και μουσικά και σκηνοθετικά και καλλιτεχνικά.Είμαι ευχαριστημένος γενικά για το αποτέλεσμα. Ετοιμάζω κάτι καινούργιο. Ελπίζω να πάει πάρα πολύ καλά.

 

 • Τι δηλαδή;

– Ετοιμάζω ένα καινούργιο κομμάτι, πάλι σε μουσική και στίχους που έχω αναλάβει εγώ, όπως και τα προηγούμενα κομμάτια. Αλλά πιστεύω πως θέλω να κινηθώ πιο έξυπνα στη μουσική βιομηχανία για να μπορέσω να αγγίξω περισσότερο κόσμο.

 • Η μέχρι τώρα στάση του κόσμου ποια είναι ως προς τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια σου;

– Το feedback που παίρνω είναι μεν θετικό, αλλά επειδή απέχω από τον ήχο που ακούει σήμερα η νεολαία κατά βάση υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που θεωρεί αυτό που κάνω παλιό. Μάλλον το θεωρεί άσκοπο για την εποχή γιατί ο ήχος είναι διαφορετικός. Είμαι πιο αισθηματικός στα κομμάτια μου και αυτό σήμερα δεν περνάει γιατί τα πρότυπα που προβάλλονται είναι πιο ωμά και δίχως συναίσθημα.

 • Ωστόσο, εσύ θα συνεχίσεις στον ίδιο τόνο…

– Ναι, θα συνεχίσω στον ίδιο τόνο γιατί είναι αυτό που με εκφράζει. Ποτέ δε θα έκανα κάτι που δε θα με εξέφραζε. Δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε κάτι που θα σου χαριστεί.

 • Κλείνοντας αυτήν τη συνέντευξη, θα ήθελα αν μπορούσες να δώσεις ένα μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν τα πατήματά τους όχι μόνο στη μουσική, αλλά γενικά στο στόχο της ζωής τους που ίσως φαίνεται δύσκολο να τον πετύχουν.

– Δε αναφερθώ καθόλου στα κλισέ και τις κοινοτυπίες, όπως το να ακολουθούν τα όνειρά τους κτλ. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το πω εγώ ή κάποιος άλλος. Ο καθένας πρέπει να πιστεύει σε αυτό που κάνει, να έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί αυτό που θέλει να κάνει, να φτιάξει ένα πλάνο με κάποια βήματα ώστε να το πετύχει. Πιστεύω πως είναι καλό να καταλάβει ο κόσμος πως είναι αδύνατο να κάνεις κάτι και να πας από το μηδέν στο εκατό.Θέλει σιγά-σιγά, ένα-ένα τα σκαλιά, ένα-ένα τα βήματα , να μην φεύγεις από το στόχο σου, να μείνεις συγκεντρωμένος και να ασχοληθείς μόνο με αυτό αν θέλεις να πετύχεις.

Ο Κωνσταντίνος Λαγγούσης ανήκει στο δυναμικό της Spark records, ενώ μπορείτε να τον βρείτε στο YouTube, στο Spotify και στο ITunes.

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο για εσένα?

Αξιολόγησέ το, επιλέγοντας τη φατσούλα που επιθυμείς!

Μέσος όρος: 5 / 5. Ψήφοι: 8

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Αξιολόγησέ το πρώτος/η.

Λυπούμαστε πολύ που αυτό το άρθρο δεν ήταν χρήσιμο για εσένα!

Βοήθησέ μας να βελτιώσουμε αυτό το άρθρο!

Πες μας, πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό το άρθρο?

Δημοσιεύσεις

Γεννημένος την εικοστή δεύτερη ημέρα του πρώτου Αυγούστου της χιλιετίας μας και μεγαλωμένος στο Γαλάτσι Αττικής, φοιτώ στο τμήμα της Φιλολογίας στην Αθήνα. Λάτρης της λογοτεχνίας, δεινός (;) ταβλαδόρος, φίλος των ταξιδιών και του αθλητισμού, Νταλαρικός και Μαλαμικός και πεπεισμένος ότι δεν γνωρίζω τίποτα γράφω στο t.a.m.book άρθρα γενικής θεματολογίας. Ή αλλιώς, ό,τι μου πει ο Μαντζεβελάκης!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα γράμμα που δεν θα σταλθεί ποτέ…

Ένα γράμμα που δεν θα σταλθεί ποτέ…

Υπάρχουν φορές που δυσκολεύομαι να ξεκινήσω ένα άρθρο, δεν ξέρω τι ακριβώς να πω. Βυθίζομαι στις σκέψεις μου και μετά χάνομαι. Με πιάνει κάτι σαν νοσταλγία, συγκινούμαι. Γράφω σβήνω και ξανά πάλι από την αρχή. Έτσι συνέβη και με αυτό το άρθρο.   "Σαν σήμερα θα...

Διαβάστε Περισσότερα
Όταν μεγαλώσω

Όταν μεγαλώσω

Τζενούλα, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;   Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω κτηνίατρος… Όχι όχι, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σεφ. Ή μάλλον, γράψε λάθος, ψυχολόγος θέλω να γίνω. Βασικά… Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν τον μπαμπά μου. Μια απάντηση που, μετά από...

Διαβάστε Περισσότερα
Αυτή την φορά θα σας μιλήσω για έναν άνθρωπο που με στιγμάτισε…

Αυτή την φορά θα σας μιλήσω για έναν άνθρωπο που με στιγμάτισε…

Το όνομα της Χριστίνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα ορεινό χωριό της Νότιας Πίνδου, Κορυφή Τρικάλων, για τους λίγους γνωστό ως Καπρό. Δεν έζησε εύκολα χρόνια, καθόλου εύκολα… Γεννήθηκε και μεγάλωσε μες τη φτώχεια, σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανή από πατέρα.  Η μητέρα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ένα γράμμα που δεν θα σταλθεί ποτέ…

Ένα γράμμα που δεν θα σταλθεί ποτέ…

Υπάρχουν φορές που δυσκολεύομαι να ξεκινήσω ένα άρθρο, δεν ξέρω τι ακριβώς να πω. Βυθίζομαι στις σκέψεις μου και μετά χάνομαι. Με πιάνει κάτι σαν νοσταλγία, συγκινούμαι. Γράφω σβήνω και ξανά πάλι από την αρχή. Έτσι συνέβη και με αυτό το άρθρο.   "Σαν σήμερα θα...

Διαβάστε Περισσότερα
Όταν μεγαλώσω

Όταν μεγαλώσω

Τζενούλα, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;   Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω κτηνίατρος… Όχι όχι, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σεφ. Ή μάλλον, γράψε λάθος, ψυχολόγος θέλω να γίνω. Βασικά… Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν τον μπαμπά μου. Μια απάντηση που, μετά από...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας

Εγγράψου τώρα στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σου στη λίστα θα μαθαίνεις πρώτος τα νέα μας.

Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Share This